keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Office 365

Office 365 on kouluille vastikään hankittu Microsoftin tarjoama paketti ohjelmia ja palveluita. Paketin myötä sekä opettajien että oppilaiden käytettävissä on seuraavan kuvan lista selainpohjaisia ohjelmia:

Sähköposti, Kalenteri, Word, Excel ja PowerPoint lienevät kaikille ainakin nimenä tuttuja. Yammer on Microsoftin sosiaalinen verkosto, Tehtävillä voi nimensä mukaisesti luoda tehtävälistoja ja Delve helpottaa organisaation tiedostojen hallintaa OneDrivessä. Videon avulla voi ladata, näyttää ja jakaa videoita ja Uutissyötteen avulla seurata ja kommentoida organisaation tapahtumia. OneDrive on Microsoftin pilvitallennuspalvelu, jonka koko Office 365 myötä kasvaa yhteen teratavuun (= 1000 gigatavua!)

Opettajan näkökulmasta kiinnostavia ohjelmia ovat erityisesti Henkilöt, Sway, Class Notebook ja SivustotHenkilöt-ohjelman kautta on mahdollista luoda ryhmiä, esim. luokalle tai eri oppiaineisiin. Ryhmien on tarkoitus toimia jäsentensä kokoontumispaikkana, helpottaa yhteydenpitoa ja tiedostojen jakamista ym. sähköisen luokkahuoneen tapaan. Ryhmien käyttöidea on hyvin samantapainen kuin esimerkiksi Google ClassroominSway on esitysgrafiikkaohjelma, jolla pystyy laatimaan selattavissa olevia diaesityksiä ja sitä voidaan tietyssä mielessä pitää PowerPointin seuraavana askeleena. Class Notebook on opetuskäyttöön suunniteltu versio OneNote-sovelluksesta. Class Notebookilla opettaja voi luoda henkilökohtaisen työkirjan jokaiselle oppilaalle, sisältökirjaston materiaaleja varten ja yhteistyötilan tunteja ja muita toimintoja varten. Sivustot-työkalulla on mahdollista luoda sivustoja, joille on tarkoitus laittaa pysyvämpää tietoa. Esimerkiksi joidenkin koulujen nettisivustot on toteutettu tällä työkalulla.

Näiden lisäksi 365-paketin mukana tulee Microsoft Office 2016 toimisto-ohjelmistopaketti,

jonka sekä opettajat että oppilaat voivat asentaa omalle koneelleen seuraavasta osoitteesta:
https://login.microsoftonline.com/
Palveluun kirjaudutaan tunnuksilla muotoa etunimi.sukunimi@haapavesi.onmicrosoft.com käyttäen EDU-verkon salasanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti