torstai 4. joulukuuta 2014

Minecraft Pocket Edition

I pad koulutuksessa marraskuussa kerrottiin aamuryhmän koulutuksessa lyhyesti Minecraft-pelin koulukäytöstä. Tästä rohkaistuneena ja Mikkelin MoMi-hankkeen blogia selatessa päätimme kokeilla Minecraftia myös meidän luokassamme. 

Minecraft on "hiekkalaatikkomainen indie-videopeli, jossa pelaajan on mahdollista luoda rakennelmia kuutioiden avulla erittäin suuressa kolmiulotteisessa maailmassa". Oppilaista suurimmalle osalle peli on tuttu vapaa-ajalta, mutta opettajille se oli aivan uusi tuttavuus. Tableteille on saatavana maksullinen Minecraft Pocket Edition-versio, jonka voi ladata Appstoresta. 

Aiheeksi otimme Mikkelin esimerkin mukaisesti Egyptin, joka oli juuri käsittelyssä historiassa. Kävimme aihetta etukäteen läpi oppitunneilla ja tämän jälkeen kuvaamataidon kaksoistunnilla oppilaat aloittivat pareittain oman pyramidinsa rakentamisen. Koska kaikille oppilaille ei peli ollut entisestään tuttu, eräs luokan oppilaista toimi opettajana. Hän oli edellisenä iltana kotonaan alkanut rakentaa omaa pyramidiaan ja näytti videotykin avulla luokalle, millaisia kaikkia mahdollisuuksia peli tarjoaa. Oppilaat opettivat toinen toisiaan ja opettajat lähinnä ihmettelivät miten kaikki on mahdollista. Pyramidin sisälle tehtiin tietystikin faaraon hautakammio ja ansoja tunkeutujien varalle. Useimmat parit ehtivät myös rakentamaan jonkin verran pyramidin ympäristöä. 


Täältä löytyy lisätietoa ja ideoita Minecraftin käyttöön opetuksessa:
MoMi Mobiilisti Mikkelissä

Ja tässä linkki webinaariin Minecaftista: Webinaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti