tiistai 19. elokuuta 2014

Google Classroom


Googlelta on juuri ilmestynyt suomeksi uusi oppimisympäristösovellus Google Classroom. Otimme sen kuudesluokkalaisten kanssa kokeiluun. Loin sinne äidinkielen kurssin ja oppilaat palauttivat ensimmäisen tehtävänsä sen kautta.

Sovellus näyttäisi olevan todella helppokäyttöinen ja työtä helpottava apuväline. Opettaja voi lisätä kurssin sivulle tehtävät, jotka oppilaiden tulisi tehdä. Oppilaat palauttavat Driveen tallennetut tehtävät tehtävän palautuskohtaan. Opettajalle näkyy valmis lista niistä, ketkä tehtävät ovat palauttaneet ja kenellä työ on vielä kesken. Opettaja voi lisätä tehtävän arvioinnin samaan paikkaan ja siitä menee tieto oppilaalle.

Classroom helpottaa opettajan työtä siinä mielessä, että siinä palautetut tehtävät sijoittuvat automaattisesti oikeisiin 'kansioihin'. Se selkeyttää Drive-dokumenttien hallintaa. Myös rapotit palautetuista ja arvioiduista tehtävistä helpottavat työtä.


                                 Näkymä Google Classroomin etusivulta.

Jos Google Classroomin käyttöönotto kiinnostaa, ota yhteys Sariin, niin järjestämme ohjausta siihen. Sovellus on hyvin yksinkertainen ja selkeä. Sovellukseen voi tutustua osoitteessa https://www.google.com/intl/fi/edu/classroom/. Oman kurssin voi perustaa osoitteessa /https://classroom.google.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti