sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kahoot!


Kahoot! on  tietokilpailutyökalu, jonka avulla voi luoda tietokilpailuja ja kyselyjä sekä esimerkiksi läksynkuulusteluja, kertauskysymyksiä ja miksipä ei myös kokeita. Kysymysten luomista varten kysymysten tekijä  kirjautuu peliin, mutta oppilaat voivat pelata peliä ilman kirjautumista.

Kahoot -sivulla voit luoda itsellesi tunnukset, joiden kautta pääset katsomaan muiden luomia pelejä tai luoda omasi. Täältä löydät opastusvideon, kuinka kirjaudut Kahoot-peliin ja luot ensimmäisen oman pelisi.

Kun opettaja avaa luomansa pelin esimerkiksi omalla tietokoneellaan ja heijastaa sen seinälle, oppilaat voivat tulla peliin mukaan menemällä tabletilla internetosoitteeseen kahoot.it ja näpyttelemällä pelin tunnusluvun kohtaan Game pin. Oppilaat kirjoittavat peliin oman ryhmänsä nimen tai yksin pelatessaan oman lempinimensä.

 
Peliä voi pelata yksin tai pienessä ryhmässä. Peli esittää kysymyksen ja 2-4 vastausvaihtoehtoa.
Peliin voi asettaa haluamansa aikarajan vastauksille. Peli laskee oppilaiden pisteet ja ottaa huomioon myös vastauksen nopeuden.


 Oppilaiden laitteilla vastausvaihtoehdot näkyvät seuraavalla tavalla:


Kahoot on helppokäyttöinen ja innostava tapa hoitaa läksynkuulustelu tai kertaus.

1 kommentti:

  1. Ja ainahan ei opettajan itsensä tarvitse laatia Kahoot -tietokilpailuja, vaan paljon löytyy jo valmiita käyttökelpoisia visoja ja oppilaat itse ovat myös hyvinkin inostuneita laatimaan niitä.

    VastaaPoista